2010. szept. 16.

az elképesztő Mibbit

Most pedig egy rövid használati útmutató a Mibbit nevű weboldalhoz :
 - weboldal meglátogatása
 - katt a gombra: "launch Mibbit webchat"
 - kitöltés:
IRC: Rizon [Webirc]
Nick: név, amivel felnézel a csatornára (csak angol ABC betűi, az ékezetet nem szereti)
channel: #aurorasub (a # jel mindenképp kell)

És voilá, már kérdezgethetsz is minket: mikor adunk ki, hogy halad a munka, feltöltenénk-e valamit MU-a, stb

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Az lentebbi írásról ennyit írnék: "akinek nem inge, ne vegye magára"

Off (kingslayer kirohanásai, első felvonás): elég nagy böszmeség egy ilyen hír-írogatós blogot fenntartani csak hogy a saját csapattársaim néha-néha ránézzenek...
  Ugyanis megvan a hazai fogyasztókban az a betanult lustaság, miszerint csak egyetlen bizonyos oldalon (AnimeAddicts) követi szemmel az általa érdekesnek ítélt dolgokat (fordítások, hírek, stb). Ha ott nem lel magának feliratot valamihez, akkor az nem létezik, mangáknál úgyszintén. Gyakran panaszkodik arra hogy nem jó a felirat ehhez és ehhez a videóhoz, miközben az adott csapat már rég kiadta a fordításokat videóstul.
  Természetesen a project haladását se követi szemmel, már az is nagy szó ha a hozzá kapcsolódó fórumra felnéz néhanapján. Le merem fogadni hogy sok, a Lucky Star animét néző ember nem is tud arról hogy az Otakufórum nem hogy már nem dolgozik rajta, de már fel is oszlott/megszűnt. Pedig ezt kideríthette volna könnyen ha AA-ról áttekint a csapat linkjére, hogy felfedezze az olyannyira közkedvelt 404-et.
  Most pedig szót ejtek egy nagyon utálatos rétegről, a portál-rajongókról. Legjobb példa a géjportálos állatkert. Keresőbe beírom hogy 'anime', és ezzel szembesülök: 37 oldalon keresztül,  sorolja a találatokat. Már abból sejteni a minőséget, hogy hol nyitotta meg kapuit az oldal (tisztelet a kivételnek, gyanítom egy sincs), (erről az jut eszembe amikor Naruto-s vagy Bleach-es csapatot hoznak létre, ahol a névválasztásból sejteni hogy a korábban említett sorozat(ok) népszerűségével akarnak ismertebbek lenni, és nem a minőségi munkával). Ez egy kicsit soknak tűnik a számomra, egy kevesebb mint 10 milliós országban, és még nem néztem meg a többi portált. Esztétikai, logikai és igényességi szempontok alapján inkább meg se közelítem, jó lesz az majd egy bölcsésztudományosnak, aki a fiatalok igénytelenségét próbálja majd kielemezni egy dolgozatban.

1 megjegyzés: